Sök på sidan

Ängdalavägen 7, Österlen, Kivik, Brösarp

På vackra Österlen finns det camping, vandrarhem och stugor till salu

Ängdalavägen 7

Österlen, Kivik, Brösarp

På vackra Österlen finns det camping, vandrarhem och stugor till salu

 • Pris: 9 700 000 SEK
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Tomtareal/mark: 244 238 kvm
Fastighetsmäklare
Ted Andersson
Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Beskrivning

På vackra Österlen mitt emellan Brösarp och Kivik finns det två fastigheter med camping och vandrarhem till salu i direkt anslutning till varandra. I nuläget ägs och drivs fastigheterna och de båda verksamheterna av samma ägare, som driver rörelserna på deltid och under säsong. Jordbruksfastighet med bostad, gäststuga och camping, Ravlunda 21:11 Mark på ca 24 hektar där man tidigare bedrivit frukt och bärodling, men som nu omvandlats till stor camping med 69 platser varav 37 platser har fasta elinstallationer. En del av marken används som betesmark till ägarnas boskap, 5 highland cattle. Till campingen hör fem campingstugor á 18 kvm samt två servicehus med wc, dusch och latrin. Till fastigheten hör även en fotbollsplan med godkända mått som använts vid träningsläger, samt en lagerbyggnad på ca 300 kvm. Bostadsfastigheten är i tre plan med en bottenyta på 150 kvm. Öppen planlösning och golvvärme i hela bottenplanet. Stor källare och ovanvåning där viss renovering kan behövas. På tomten finns två större trädäck, en pool samt stensatt utekök. Strax intill bostaden finns även en gäststuga à 50 kvm som kan nyttjas eller hyras ut. Fastigheten genererar gårdsstöd på ca 50 000 kr/år. Inarbetat vandrarhem i egen fastighet, Ravlunda 21:15 Tomt: 4 736 kvm I fastigheten, på ca 350 kvm, drivs idag som vandrarhem med 34 bäddar fördelade på 10 rum. I vandrarhemmet finns det reception, två kök, 6 st. toaletter, 4 st. duschar, sällskapsrum, matsal samt frukostrum. Två altandäck samt en fin uppvuxen trädgård med stora rhododendron häckar. Till denna fastighet ingår även: * Två stugor à 50 kvm med kök, tv-del, toalett/dusch samt två sovrum. * En byggnad med två omklädningsrum, duschar, tvättmaskiner och en vedeldad bastu samt förråd. Fastigheten kan också ändras (bygglov är sökt) så att halva huset görs om till bostad/lägenhet och samtidigt behålla 5–6 uthyrningsrum. Fastigheterna ligger utmed riksväg 9 mellan Brösarp – Kivik på det natursköna Österlen. Intill riksvägen finns nu även en nyanlagd cykelväg som sträcker sig in till Kivik och som blivit ett oerhört populärt utflyktsmål för turister och motionärer. En busshållplats ligger precis utanför vid vägen med kommunikation till Kivik och Simrishamn. Tio minuters cykelväg till Österlens bästa strand samt Brösarps backar och Stenshuvuds Nationalpark. Läget är det absolut bästa på Österlen med närheten till havet, stort naturreservat och andra oerhört populära besöksmål och ställen. Alternativt kan ägaren tänka sig att enbart sälja "vandrarhems-delen" dvs fastigheten Ravlunda 21:15.

Fakta

Allmän information

 • Pris: 9 700 000 SEK
 • Pristyp: Högstbjudande
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Tomtareal/mark: 244 238 kvm
 • Taxeringsvärde byggnad: 2 731 000 SEK
 • Taxeringsvärde mark: 2 509 000 SEK
 • Totalt taxeringsvärde: 5 240 000 SEK
 • Fastighetsbeteckning: Simrishamn Ravlunda 21:11
 • UppdragsID: GKK 0UP
 • Objektstyp: Övrigt

Energideklaration

 • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Övrigt

 • Övrigt:
  Uppgifterna om taxeringsvärde för byggnad, mark och total areal avser båda fastigheterna Ravlunda 21:11 och Ravlunda 21:15 tillsammans. För exakta uppgifter, se utdrag från lantmäteriet för respektive fastighet som finns under Dokument & Länkar. 
  
  Denna annons är ett samarbete mellan Limhamns Mäklare och EUC företagsförmedling. För mer information och frågor ombedes intressenter att skicka en intresse anmälan som besvaras av Bo Stibeck på EUC företagsförmedling. Eller kontakta Bo Stibeck direkt på telefon: 0735-148622 email: bs@eucommerce.se. 
  
  Fastigheterna innehas idag av enskild firma och kan på köpares önskemål paketeras om till annan bolagsform enligt köparens önskemål. 
  
  Vid köp av fastighet är stämpelskatten för privatperson 1,5% och företag är den 4,25% på köpesumman. Nya pantbrev kostar 2% av inteckningsbeloppet. Lantmäteriets expeditionsavgifter tillkommer, ca 825 kr.

Ekonomi

 • Boendekalkyl:
  Boendekalkyl kan erbjudas till privatperson.

Karta - Simrishamn Ravlunda 21:11

Intresseanmälan

Jag godkänner att Limhamns Mäklare sparar mina uppgifter i enlighet med GDPR och företagets integritetspolicy.