Sök på sidan

Att sälja med oss

Är du redo att sälja din fastighet? Nedan följer en beskrivning hur en försäljning med Limhamns Mäklare kan gå till. Alla försäljningar är unika och individuellt anpassade.

 1. Värdering

  Allt börjar med ett möte där vi tittar på er bostad och gör en marknadsvärdering utefter bostadens skick, inre värde och yttre förhållanden. Efter mötet ska ni ha fått en förståelse för vad er bostad är värd, hur vi arbetar, vad våra tjänster kostar och vad som ingår. Vi kan diskutera era behov, aktuell bostadsmarknad och göra en tidsplanering av er försäljning. Efter detta tecknar vi uppdragsavtal.

  Kontakta oss för fri värdering idag →

 2. Fotografering

  När det är dags för fotografering av din bostad använder oss av professionella fotografer med flera års erfarenhet. Innan fotografering går vi tillsammans igenom tips och styling av din bostad för bästa resultat och snygga bilder.

  Limhamns Mäklare har goda kontakter med duktiga stylister. Vi har även lättare stylingutrustning att låna ut.

 3. Annonsering

  När vi har fått in all information och objektbeskrivningen är klar publicerar vi er bostad på Hemnet andra marknadsplatser samt i vårt skyltfönster på Linnégatan. Då Limhamns Mäklare har varit aktiva i många år har vi ett stort register av köpstarka kunder.

 4. Visningar

  Som säljare vill man ofta ha ett visst antal visningar innan man vet att slutpriset är rätt. Vi genomför visningar tills säljaren är nöjd. Är det öppen visning brukar vi vara två personer på plats.

  Vill du ha öppen visning eller kanske enbart föranmälda visningar så arbetar vi efter dina önskemål.

 5. Budgivningar

  Bud på er bostad kommer vanligast efter de första visningar. De kan annonseras på marknadsplatser men regel är att alla bud ska framföras till säljaren. Det är säljaren som avgör när budgivningen avslutas och vilket bud som ska accepteras.

 6. Skriva kontrakt

  Så var köparen funnen och det är dags att skriva kontrakt. När alla parter har kommit överens om priset och alla villkor är uppfyllda så skrivs kontrakt. Det är brukligt med 10% handpenning kort efter avtal är undertecknat.

 7. Tillträde

  Tillträdesdagen är den dag då köparen gör full betalning och nycklar överlämnas. Nu ska bostaden vara tömd och flyttstädad. På tillträdesdag möts säljare och köpare på mäklarens kontor. Mötet tar ungefär 1 timme och vi anpassar oss efter bankernas öppettider. Detta då säljarens eventuella lån ska lösas och pengar flyttas mellan konton. Tillträdet brukar ligga mellan 1-3 månader efter kontraktsskrivning.